CADCAM Data prezentovala je softverska rješenja za AEC industriju na 44. Sajmu građevinarstva u Beogradu

CADCAM Data prezentovala je softverska rješenja za AEC industriju na 44. Sajmu građevinarstva u Beogradu

CADCAM Data je na Sajmu građevine, koji je održan od 18. do 21. aprila, predstavila najnovija dostignuća integrisane 3D tehnologije u građevinskoj industriji od ideje i koncepta do kompletne realizacije projekata pomoću softverskih rješenja za projektovanje, realistične simulacije i upravljanje kompletnim projektima.

Sajam građevinarstva u Beogradu je vodeći sajamski događaj u građevinskoj industriji u regionu Jugoistočne Evrope i održan je na kompletno raspoloživom izložbenom prostoru Beogradskog sajma. Ova specijalizovana međunarodna manifestacija obuhvata najrazličitije segmente građevinske industrije – od istraživanja i projektovanja, preko izgradnje i održavanja objekata u visokogradnji, niskogradnji i hidrogradnji, do predstavljanja najsavremenijih materijala, građevinskih mašina, uređaja i alata. Ovogodišnja manifestacija je ugostila oko 600 izlagača, proizvođača i distributera iz više od 20 zemalja regiona i svijeta.


3dexperience_AEC
Naša softverska rješenja, CATIA, ENOVIA, DELMIA, SIMULIA, 3DVIA i revolucionarna, sveobuhvatna poslovna platforma 3DEXPERIENCE su implementirana širom svijeta u najkompleksnijim industrijskim okruženjima i poslovnim sistemima, a brojni giganti,  lideri u svojim industrijama, koji su već decenijama unazad opredjeljeni za softverska rješenja kompanije Dassault Systemes, dokaz su vrhunskog kvaliteta i posvećenosti klijentima.

CCD_Sajam_gradjevine


Neka od predstavljenih rešenja i benefiti koje nude:


Industrijsko rješenje „Optimized Construction“ na 3DEXPERIENCE platformi - sveobuhvatno industrijsko rješenje za definisanje paketa radnih instrukcija, praćenje i vođenje projekata, kreiranje radnih instrukcija i koordinaciju timova na lokaciji, izvođenja radova, optimizovano planiranje građevinskih projekata. Primjenljivo na „kapitalne“ građevinske projekte  poput izgradnje bolnica, aerodroma, komercijalnih objekata, energetskih i proizvodnih objekata, pruga, puteva, mostova, tunela itd. Povezuje i integriše sve učesnike na projektu, optimizuje korišćenje resursa, integriše projektne planove sa svim podacima na projektu, eliminiše gubitke i omogućava kontrolu troškova.

Industrijsko rješenje „Design for Fabrication“ na 3DEXPERIENCE platformi - sveobuhvatno rješenje za arhitekte, građevinske inženjere, sistem inženjere, strukturne inženjere, ugovarače i proizvođače u građevinskoj industriji. Omogućava virtuelni razvoj i validaciju građevina kroz direktan tok i povezanost svih informacija od ideje do proizvodnje, montaže i izvođenja radova, u jednom jedinstvenom kolaborativnom okruženju nad istim izvorom podataka za sve relevantne učesnike na projektu.


design_for_fabrication


CATIA za arhitekturu – Projektovanje zgrada i fasada (Concept Building Designer, Architectural Detail Designer);

CATIA za strukture zgrada – Projektovanje struktura i konstrukcija zgrada (Concept Building Designer, Building Structures Designer);

CATIA za sisteme zgrada – Projektovanje opreme i sistema zgrada (3D MEP Designer);


UXA_CATIA_CIV


CATIA za koordinaciju – Koordinacija aktivnosti na građevinskom projektu (Building & Civil Coordinator);

CATIA za infrastrukturne građevine – Projektovanje, pregledanje i saradnja na infrastrukturnim građevinskim projektima (Civil Engineer);

CATIA za virtuelnu realnost – omogućava 1:1 vizuelizaciju virtuelnih renderovanih 3D modela direktno unutar aplikacija i VR sistema (Immersive Visual Experience)

CATIA Composer – kreiranje visoko kvalitetnih radnih instrukcija iz postojećih 3D modela, (interaktivna) uputstva za montažu, instalaciju, održavanje, tehničke ilustracije, trening matarijali, analiza i pregled projekata, prodaja i marketing;


UXA_CATIA_ADL


DELMIA Optimized PlanningOptimizovano planiranje kroz:

  • ELIMINISANJE DORADA pomoću validacije idealnog procesa montaže primjenom 3D vizuelizacije;
  • OPTIMIZOVANJE GRAĐEVINSKIH RASPOREDA pomoću planiranja korišćenjem 5D tehnologije (3D + vrijeme + resursi);
  • MAKSIMIZIRANJE PRODUKTIVNOSTI OPREME NA TERENU pomoću slimuliranja kompleksnih operacija u virtuelnom okruženju

Pogledajte video - Optimized Planning Industry Solution Process Experience - Dassault Systèmes


DraftSight - besplatna zamjena za AutoCAD:

Namjenjen svima koji žele da projektuju, mjenjaju ili pregledaju 2D nacrte ili DWG fajlove. Veoma je jednostavan za korišćenje i kompatibilan je sa različitim operativnim sistemima. Bazira se na logici i funkcijama prisutnim u programu AutoCAD, i predstavlja njegovu odličnu jeftiniju, tj besplatnu alternativu, u zavisnosti od verzije. Milioni korisnika širom svijeta iz različitih industrijskih grana i struka, preuzeli su i koriste ovaj jednostavan softver koji svoju široku primjenu opravdava činjenicom, da efikasno i precizno podržava bilo koji tip 2D projektovanja.


DraftSight_2D_CAD

3DEXPERIENCE on Cloud

Poslovanje u „oblaku“ transformiše način upotrebe i troškove softvera za projektovanje i vođenje projekata. Ne postoji više potreba za ulaganjem u fizički prisutan hardver i troškove instalacije i administracije. Zamislite da implementacija rješenja za inovaciju proizvoda može da se uradi u svega nekoliko klikova mišem i da vam je alat za projektovanje dostupan 24 sata, sedam dana u nedelji, sa bilo koje lokacije, omogućavajući da se fokusirate na ono što radite, a ne na ono s čime radite. Koristite softver koji vam je potreban, onda kada vam je potreban uz namjenska rješenja za građevinsku industriju i fleksibilnost prema svakom korisniku.


Funkcionalnosti 3DEXPERIENCE platforme on Cloud


Kao kompanija sa tradicijom dugom preko 25 godina i zasluženim statusom Gold partnera, CADCAM Data je i ovlašćeni centar kompanije Dassault Systemes za edukaciju i certifikaciju. Naš tim visokoobrazovanih inženjera i eksperata pruža usluge savjetovanja, projektovanja i implementacije poslovnih rješenja, usluge na području projektovanja i simulacije proizvoda, poslovnih integracija u preduzećima i obrazovanja u CAD projektovanju, CAM tehnologiji, CAE inženjeringu i mehatronici.


Ukoliko ste zainteresovani da čujete više o našim rješenjima, a niste uspjeli da posjetite Sajam,