CADCAM Data na 44. Međunarodnom sajmu građevinarstva SEEBBE 2018

CADCAM Data na 44. Međunarodnom sajmu građevinarstva SEEBBE 2018

CADCAM Data vam predstavlja najnovija dostignuća integrisane 3D tehnologije u građevinskoj industriji od ideje i koncepta do kompletne realizacije projekata pomoću softverskih rješenja za projektovanje, realistične simulacije i upravljanje kompletnim projektima.

Sajam građevinarstva u Beogradu, vodeći sajamski događaj u građevinskoj industriji u regionu Jugoistočne Europe, održaće se od 18. do 21. aprila 2018. godine na kompletno raspoloživom izložbenom prostoru Beogradskog sajma. Ova specijalizovana međunarodna manifestacija obuhvata najrazličitije segmente građevinske industrije – od istraživanja i projektovanja, preko izgradnje i održavanja objekata u visokogradnji, niskogradnji i hidrogradnji, do predstavljanja najsavremenijih materijala, građevinskih mašina, uređaja i alata. Sajam građevine je idealna prilika i nezamjenljiv ambijent za premijerna predstavljanja inovacija i tehničko-tehnoloških rješenja.

Izložbeni prostor kompanije CADCAM Data, ovlaštenog zastupnika najvećeg svjetskog proizvođača 3D industrijskih softvera Dassault Systemes, je mjesto gde se možete susresti sa softverskim rješenjima posljednje generacije.


3dexperience_AEC


Građevinska industrija je zasnovana na projektima, a usljed specifičnosti i velike dinamičnosti, koraci jednog projekta ne mogu nikada u potpunosti da se preslikaju na neki naredni projekat i u tom smislu veoma je važno prilagoditi se što prije i biti operativan. Izazov je da budete efikasni, završite projekat na vrijeme, krećete se u okvirima budžeta, pritom eliminišući gubitke i povrede na radu.

Čedomir Duboka, generalni direktor kompanije CADCAM Data, vas poziva da posjetite naš štand broj 1309 i na licu mjesta se konsultujete sa stručnim timom kompanije i uvjerite se u mogućnosti sofisticiranih industrijskih softvera u građevinskoj industriji, arhitekturi i inženjerstvu uopšte.


CCD_sajam_gradjevine_broj_standa


Neka od rješenja koje će CADCAM Data predstaviti i benefiti koje nude:


Industrijsko rješenje „Optimized Construction“ na 3DEXPERIENCE platformi - sveobuhvatno industrijsko rješenje za definisanje paketa radnih instrukcija, praćenje i vođenje projekata, kreiranje radnih instrukcija i koordinaciju timova na lokaciji, izvođenja radova, optimizirano planiranje građevinskih projekata. Primjenljivo na „kapitalne“ građevinske projekte poput izgradnje bolnica, aerodroma, komercijalnih objekata, energetskih i proizvodnih objekata, pruga, puteva, mostova, tunela itd. Povezuje i integriše sve učesnike na projektu, optimizira korištenje resursa, integriše projektne planove sa svim podacima na projektu, eliminiše gubitke i omogućava kontrolu troškova.

Industrijsko rješenje „Design for Fabrication“ na 3DEXPERIENCE platformi - sveobuhvatno rješenje za arhitekte, građevinske inženjere, sistem inženjere, strukturne inženjere, ugovarače i proizvođače u građevinskoj industriji. Omogućava virtualni razvoj i validaciju građevina kroz direktan tok i povezanost svih informacija od ideje do proizvodnje, montaže i izvođenja radova, u jednom jedinstvenom kolabrativnom okruženju nad istim izvorom podataka za sve relevantne učesnike na projektu.


design_for_fabrication


CATIA za arhitekturu – Projektovanje zgrada i fasada (Concept Building Designer, Architectural Detail Designer);

CATIA za strukture zgrada – Projektovanje struktura i konstrukcija zgrada (Concept Building Designer Building Structures Designer);

CATIA za sisteme zgrada – Projektovanje opreme i sistema zgrada (3D MEP Designer);


UXA_CATIA_CIV


CATIA za koordinaciju – Koordinacija aktivnosti na građevinskom projektu (Building & Civil Coordinator);

CATIA za infrastrukturne građevine – Projektovanje, pregledanje i saradnja na infrastrukturnim građevinskim projektima (Civil Engineer);

CATIA za virtuelnu realnost – omogućava 1:1 vizualizaciju virtualnih renderovanih 3D modela direktno unutar aplikacija i VR sistema;

CATIA Composer – kreiranje visoko kvalitetnih radnih instrukcija iz postojećih 3D modela, (interaktivna) uputstva za montažu, instalaciju, održavanje, tehničke ilustracije, trening matarijali, analiza i pregled projekata, prodaja i marketing;


UXA_CATIA_ADL


DELMIA Optimized Planning – Optimizovano planiranje kroz:

  • ELIMINISANJE DORADA pomoću validacije idealnog procesa montaže primjenom 3D vizuelizacije;
  • OPTIMIZOVANJE GRAĐEVINSKIH RASPOREDA pomoću planiranja korištenjem 5D tehnologije (3D + vrijeme + resursi);
  • MAKSIMIZIRANJE PRODUKTIVNOSTI OPREME NA TERENU pomoću slimuliranja kompleksnih operacija u virtualnom okruženju.

DraftSight - besplatna zamjena za AutoCAD:

Namjenjen svima koji žele da projektuju, mjenjaju ili pregledaju 2D nacrte ili DWG fajlove. Veoma je jednostavan za korištenje i kompatibilan je sa različitim operativnim sistemima. Bazira se na logici i funkcijama prisutnim u programu AutoCAD, i predstavlja njegovu odličnu jeftiniju, tj besplatnu alternativu, u zavisnosti od verzije. Milioni korisnika širom svijeta iz različitih industrijskih grana i struka, preuzeli su i koriste ovaj jednostavan softver koji svoju široku primjenu opravdava činjenicom da efikasno i precizno podržava bilo koji tip 2D projektovanja.


DraftSight_2D_CAD

3DEXPERIENCE on Cloud

Poslovanje u „oblaku“ transformiše način upotrebe i troškove softvera za projektovanje i vođenje projekata. Ne postoji više potreba za ulaganjem u fizički prisutan hardver i troškove instalacije i administracije. Zamislite da implementacija rješenja za inovaciju proizvoda može da se uradi u svega nekoliko klikova mišem i da vam je alat za projektovanje dostupan 24 sata, sedam dana u nedjelji, sa bilo koje lokacije, omogućavajući da se fokusirate na ono što radite a ne na ono sa čime radite. Koristite softver koji vam je potreban, onda kada vam je potreban uz namjenska rješenja za građevinsku industriju i fleksibilnost prema svakom korisniku.


Funkcionalnosti 3DEXPERIENCE platforme on Cloud


Kao kompanija sa tradicijom dugom preko 25 godina i zasluženim statusom Gold partnera, CADCAM Data je i ovlašteni centar kompanije Dassault Systemes za edukaciju i certifikaciju. Naš tim visokoobrazovanih inženjera i eksperata pruža usluge savjetovanja, projektovanja i implementacije poslovnih rješenja, usluge na području projektovanja i simulacije proizvoda, poslovnih integracija u preduzećima i obrazovanja u CAD projektovanju, CAM tehnologiji, CAE inženjeringu i mehatronici.

Naša softverska rješenja u građevinskoj industriji CATIA, ENOVIA, DELMIA, SIMULIA i revolucionarna, sveobuhvatna poslovna platforma 3DEXPERIENCE su implementirana širom svijeta u najkompleksnijim industrijskim okruženjima i poslovnim sistemima, a brojni giganti, lideri u svojim industrijama, koji su već decenijama unazad opredijeljeni za softverska rješenja kompanije Dassault Systemes, dokaz su vrhunskog kvaliteta i posvećenosti klijentima.

Ukoliko želite da nas posjetite i konsultujete se sa našim stručnim timom posjetite nas u hali 1

Broj štanda 1309