CADCAM Data predstavila je sofisticirana industrijska rješenja na 62. Međunarodnom sajmu tehnike i tehničkih dostignuća

CADCAM Data predstavila je sofisticirana industrijska rješenja na 62. Međunarodnom sajmu tehnike i tehničkih dostignuća

CADCAM Data je na Sajmu tehnike, koji je održan od 21. do 25. maja, predstavila najnovija dostignuća integrisane 3D tehnologije od ideje i koncepta do kompletne realizacije projekata pomoću softverskih rješenja za projektovanje i razvoj proizvoda, realistične simulacije, upravljanje proizvodnim procesima i kompletnim projektima.


Na sajamskoj manifestaciji pod sloganom "Korak u budućnost", izlagači su predstavili trendove u sektoru najnovijih industrijskih tehnologija, "Industrije 4.0" i pametnih fabrika, alata, robotike, procesne tehnike, telekomunikacija, logistike, elektroenergetike, termotehnike, elektronike i informaciono-komunikacionih tehnologija.
Zanimljivo je i da su povodom ovog Sajma tehnike i tehničkih dostignuća, Centar za promociju nauke i Beogradski sajam zajednički organizovali posjetu učenika iz nekoliko stručnih škola širom Srbije.
Manufacturing Simulation_3DEXPERIENCE

3dexperience compassCADCAM Data  predstavlja kompaniju sa tradicijom dugom preko 25 godina i statusom GOLD partnera i ovlašćeni centar Dassault Systemes za edukaciju i certifikaciju. Naš tim visokoobrazovanih inženjera i eksperata pruža usluge projektovanja, savetovanja i implementacije poslovnih rješenja, usluge u području projektovanja i simulacije proizvoda, poslovnih integracija u preduzećima i obrazovanja u CAD projektovanju, CAM tehnologiji, CAEinženjerii mehatronici.

Naša softverska rješenja CATIA, DELMIA, ENOVIA, SIMULIA, DraftSight, Mentor Graphics kao i poslovna platforma 3DEXPIRENCE predstavljaju u oblasti proizvodnih tehnologija osnovni zamajac i inicijalnu kapislu za razvoj i generisanje novih ideja i rješenja.


Neka od predstavljenih rješenja u CADCAM Data interaktivnom okruženju:

CATIA 3DEXPERIENCE on Cloudvrhunsko softversko rješenje CATIA sa kompletnim funkcionalnostima, sada dostupno i na oblaku:

  • "Power'By" -  „Stari“ CATIA V5, SolidWorks, i drugi CAD sistemi na 3DEXPERIENCE platformi na Cloud-u! Proširite i povežite sve što je rađeno i što radite u CATIA V5, SolidWorks ili drugim CAD sistemima, sa jedinstvenom poslovnom platformom 3DEXPERIENCE, i značajno unaprijedite poslovanje kroz izuzetne mogućnosti 3DEXPERIENCE platforme. Otvorite i pregledajte vaše CATIA V5/SolidWorks fajlove direktno iz pretraživača, izvan CAD aplikacija. Sve CAD aplikacije unutar firme, integrisane i upravljane pomoću 3DEXPERIENCE platforme;

  • My3DEXPERIENCE – je pristup dopunskim online servisima 3DEXPERIENCE platforme na Cloud-u za CATIA/SolidWorks korisnike. Povežite sve elemente procesa razvoja proizvoda na jednom mjestu bilo gdje, bilo kada, sa bilo kog uređaja. Kreirajte projekte, okupite tim, sarađujte, djelite i upravljajte podacima unutar projekata na struktiuran i kontrolisan način. Djelite ideje, znanje, informacije, multimedijalne sadržaje bilo kog formata, kako bi svi imali ažurne informacije. Pretražujte lako i efikasno podatke. Vizuelizujte i analizirajte CATIA V5/SolidWorks sklopove bez potrebe da imate CAD alat. Napravite zajednice CATIA/SolidWorks korisnika i povežite se unutar i van kompanije. Unaprijedite i proširite saradnju povezujući zaposlene, partnere, kupce kroz razvojni ciklus. Dostupno BESPLATNO svim CATIA V5/SolidWorks korisnicima sa aktivnom uslugom održavanja.

  • Function Driven Generative Designer - Tehnologija funkcionalno-generativnog dizajna zasnovana na realnim proizvodnim ograničenjima. Generišite brzo alternativni dizajn visokih performansi. Koncentrišite se na cilj kakav dizajn treba da dobijete, a ne kako da ga dobijete. Nakon unošenja odgovarajućih parametara kao što su materijal, veličina, masa, čvrstina, proizvodna metoda itd, CATIA će za Vas istražiti sve moguće alternative rješenja i brzo generisati alternative dizajna. Sa generativnim dizajnom nema jednog rješenja, već potencijalno hiljade sjajnih rješenja za određeni inženjerski problem. Vi samo odaberite dizajn koji najbolje odgovara Vašim potrebama.

  • CATIA xDesign – snaga CATIA u bilo koje vrijeme, bilo gdje, na bilo kom uređaju. Projektujte sa moćnim CATIA funkcionalnostima u pretraživaču i pristupite uvjek ažurnim podacima u bilo koje vrijeme, bilo gdje, na bilo kom uređaju. Podjelite samo ono što želite, i kontrolišite šta drugi članovi tima mogu da rade sa projektnim podacima uz bezbjednu komunikaciju i saradnju unutar tima. Pregledajte poslovne informacije na jednoj centralnoj lokaciji, i podjelite vaše rezultate sa rukovodiocima i kupcima.

3dexperience_on_cloud


DELMIA Ortems – Kako da efikasno planirate, simulirate, organizujete i optimizujete proizvodnju s ciljem, da ispunite kvalitet, rokove, cijenu i eliminišete gubitke?

DELMIA Ortems

DELMIA 3DEXPERIENCE – Programirajte CNC mašine i robote, planirajte, simulirajte i optimizujte proizvodnju:

  • DELMIA Manufactured Items Manager – Kako da efikasno kreirate, definišete, upoređujete i upravljate proizvodnim sastavnicama direktno u 3D?

  • DELMIA Robotics – Kreirajte, simulirajte i validujte ponašanje industrijskih robota i kompletnih robotskih ćelija za bilo koju industriju, u interaktivnom 3D okruženju;

  • DELMIA Virtual Build - („Vidite unaprijed šta proizvodite“) – Da li se u proizvodnji koriste svi djelovi aktuelne verzije proizvoda? Da li se proizvod može proizvesti? Da li su svi delovi ažurirani? Kako ažurirati sve instrukcije za proizvodnju u slučaju izmjena? Može li se proizvod proizvesti kako je projektovan? Koliko će vremena biti potrebno da se proizvod proizvede? Kako obezbjediti početak proizvodnje na vrijeme? Virtual Build je proces montaže i servisiranja proizvoda virtuelno u 3D.

CCD_interaktivno_okruženje


U svečanoj sali upravne zgrade Sajma, predstavili smo teme koje su privukle veliko interesovanje

Kako da efikasno planirate, simulirate, organizujete i optimizujete proizvodnju s ciljem da ispunite kvalitet, rokove, cijenu i eliminišete gubitke? Jedinstvena digitalna poslovna platforma 3DEXPERIENCE i softversko rješenje DELMIA Ortems
CCD_presentation_Delmia_ortems


(R)evolucija u transformaciji razvoja i proizvodnje pomoću sveobuhvatne poslovne platforme 3DEXPERIENCE
CCD_presentation_3dexperience

Dobro raspoloženje pratilo je zaposlene CADCAM Data tokom petodnevne manifestacije i trudili smo se da izađemo u susret svim posjetiocima i odgovorimo na sva pitanja.
CCD_group_picture_fair
Naša rješenja vole svi - od 7 do 77.
Kids_3dexperience_fair

Stručni tim CADCAM Solutions je tu da odgovori na sva vaša pitanja