CADCAM Solutions privukla veliku pažnju svojim učešćem na sajmu Energa u centru Skenderija

CADCAM Solutions privukla veliku pažnju svojim učešćem na sajmu Energa u centru Skenderija

Ovogodišnja trodnevna manifestacija Sajma Energetike Energa, pod sloganom „Mislite na budućnost“, okupila je na jednom mestu izlagače iz sedam zemalja regije i svijeta, koji su predstavili svoje proizvode i usluge i izrazili posvećenost modernoj, održivoj i efikasnoj budućnosti u oblasti energetike.Kompanija CADCAM Solutions je svojim učešćem predstavila nekoliko noviteta. Na tržištu BiH ekskluzivno je prezentovan uređaj za virtuelnu realnost na softverskom rješenju CATIA 3DEXPERIENCE. Napravljena je paralela predstavljanjem CAD softvera, koji ima ulogu da automatizuje i dokumentuje proces projektovanja, a potom predočeno, da uređaj za virtuelnu realnost omogućava da sve isprojektovano iskusite u virtuelnom okruženju. Na taj način se preciznije i jednostavnije uočavaju nepravilnosti i prevenira izrada skupih prototipova, dok se gotovo u potpunosti ne otklone greške.


ccs_sajam_energa7


Tehnički tim CADCAM Solutionsa je demonstrirao tehnologiju 3D štampe na uređaju Makerbot Replicator Mini, kojim je predstavljena kombinacija prenosivosti i jednostavnosti korišćenja. Makerbot omogućava da uvezete izvorne CAD fajlove, poput sklopova i djelova i ujedno optimizujete brzinu i kvalitet štampe. Kompaktan uređaj težak je 8 kilograma, a visok je samo 38 centimetra i predstavlja jedan od najboljih mini 3D štampača.

replicator_mini2

Svi posjetioci imali su prilike da se informišu o najnovijim verzijama softverskih dostignuća u sferi mašinskog projektovanja i simulacija, projektovanja štampanih ploča i optimizacije poslovnih procesa i upravljanja podacima. Zainteresovani su imali prilike da isprobaju rad u programskim rješenjima CATIA, ENOVIA, DELMIASIMULIA i na poslovnoj platformi 3DEXPERIENCE, koja kao sveobuhvatni sistem integriše socijalne i kolaborativne aplikacije, aplikacije za 3D modelovanje, projektovanje i simulaciju, kao i aplikacije za inteligentno upravljanje podacima tj. pretraživanje i sistematizaciju podataka.

Dodjelom priznanja izlagačima zatvoren je Projekat Energa, Međunarodni sajam energetike, rudarstva i prateće industrije.


cadcam_solutions_sajam_energa_dodela_priznanja
Dodjela priznanja kompaniji CADCAM Solutions za uspješan sajamski nastup