Kako će izgledati unutrašnjost putničkih aviona u budućnosti?

Kako će izgledati unutrašnjost putničkih aviona u budućnosti?

Kako avio kompanije teže da povrate gubitke koje se već sada mjere milijardama, fokus je stavljen na unutrašnjost aviona, odnosno putničke kabine koje će omogućiti što bezbjednije putovanje u kontekstu pandemije izazvane virusom COVID-19. Putnici, kao i posada, prije svega treba da se osjećaju komforno dok zajedno borave u ovom prostoru. U međuvremenu, avio kompanije moraju da obezbijede sve neophodne mjere, poput fizičke distance, paralelno brinući o profitabilnosti letova, kako bi oporavak industrije tekao što brže. OEM-ovi kombinuju kratkoročna unapređenja i dugoročne inovacije, kako bi pomogli industriji da nesmetano funkcioniše i krene put oporavka.

Promjena enterijera putničkih aviona

Poslednjih godina, OEM-ovi su radili na unapređenju tradicionalnih putničkih kabina, kako bi povećali raspoloživ prostor i time povoljno uticali na korisničko iskustvo. Korišćenje naprednih softverskih alata za simulaciju i kolaboraciju, omogućilo im je eksperimentisanje, usavršavanje i testiranje dizajna na efikasan način, bez potrebe za proizvodnjom serije fizičkih prototipova. Na taj način su mogli brzo odgovoriti na sve izmene u regulativama ili korisničkih zahtjevima i da ih momentalno podvrgnu testiranju.
COVID-19 je izazovima dodao potpuno nove dimenzije. Na primjer, kako se dizajn i raspored sjedišta mogu efikasno boriti protiv širenja virusa, a da putnicima bude udobno tokom leta i da ih istovremeno bude dovoljno kako bi avio kompanije mogle da budu i profitabilne? Gdje i kako ekrani mogu da se postave, na način da imaju svrhu, ali ne i da smetaju?  I najvažnije, kako da enterijer putničke kabine uliva povjerenje potencijalnim putnicima? Koristeći iste tehnologije simulacije, OEM-ovi mogu lakše da dođu do odgovora na sva ova pitanja i predstave moguća rješenja

Testiranje cirkulacije vazduha

Čist vazduh je neophodan u ograničenom prostoru kabine aviona. Vodeći OEM proizvođači, poput Airbusa i Boeinga, na primjer, koriste sisteme koji kontinuirano nadgledaju protok vazduha, pritisak, temperaturu i kvalitet, filtrirajući više od 99% čestica, uključujući bakterije i viruse i potpuno obnavljajući vazduh svaka tri minuta. Navedene kompanije, koje za svoje inovacije koriste 3DEXPERIENCE platformu također sarađuju sa akademskim ustanovama, zdravstvenim stručnjacima i naučnim institutima, kako bi istražili ponašanje COVID-19 u avionima, koristeći računarske modele za simulaciju okruženja u kabini.
Napredna tehnologija simulacije omogućava OEM proizvođačima da modeliraju protok vazduha i potencijalno širenje virusa u kontekstu dizajna kabine. Ovo im omogućava da vide kako različiti materijali, sjedišta i oprema poput ekrana ili maski za lice, mogu da utiču na širenje virusa i da procijene najefikasniji smjer filtracije vazduha – testirajući protok u svim smjerovima.


Čiste površine

Beskontaktno čišćenje i napredne mogućnosti sanitizacije su dve ključne oblasti gdje modeliranje ponašanja dizajna, materijala i mikroba omogućava kontinuirane inovacije prilikom održavanja higijene u kabini. Razvoj i testiranje antimikrobskih materijala i presvlaka, na primjer, mogu da omoguće inovativne načine sprečavanja širenja infekcije putem sjedišta i drugih zajedničkih površina u avionu. Dizajn kabinskog namještaja također može da se optimizuje tako da se lako čisti i dezinfikuje.
Nove tehnologije koje Boeing trenutno testira uključuju dezinfekcione sisteme ultraljubičastim svjetlom i antimikrobne presvlake, koji bi mogli da eliminišu virusne čestice sa površina koje se često dodiruju. U međuvremenu, putnici i posada moraju da se naviknu da uopšte ne dodiruju neke površine. Slavine sa senzorom već su prisutne u toaletima kabine, a očekuje se da će se u budućnosti pojaviti novi izumi, uključujući pregrade za odlaganje ručnog prtljaga, koje reaguju na pokret, kao i korisnički interfejs na ekranima, koji se kontroliše pokretom oka.