DELMIA - Factory of the future - Industry 4.0

DELMIA - Factory of the future - Industry 4.0

Industrija 4.0“ predstavlja integraciju savremenih informacionih sistema i tehnologija s fizičkom proizvodnjom i procesima, što omogućava razvoj novih tržišta i modela. Kako bi kompanije bile konkurentne na tržištu i pratile dalje tokove razvoja, potpuna digitalizacija procesa predstavlja jedan od primarnih ciljeva.

Faktori, koji u najvećoj meri diktiraju poslovanje i pozicioniraju kompaniju na tržištu su kvalitet proizvoda, vrijeme njegove proizvodnje i isporuke, i cijena proizvoda. Kompanije konstantno teže povećanju produktivnosti i kvaliteta, ali paralelno s tim moraju ostati dovoljno fleksibilne, kako bi se prilagodile trenutnim promjenama koje diktira tržište.


Delmia_factories of the future_Industry 4.0

Softverski paket DELMIA tako omogućava digitalnu povezanost između svih sektora fabrike i cjelokupnu organizaciju fabrike podiže na viši nivo. Istovremeno se doprinosi razvoju svih sektora podjednako, od samog početka razvoja proizvoda, odnosno inženjeringa, do marketinga, prodaje i konačnog plasmana proizvoda na tržište. Automatizovan proces, vještačka inteligencija i online komunikacija stvaraju digitalno okruženje u potpunosti prilagođeno proizvodnom procesu, što kao krajnji rezultat daje proizvod visokog kvaliteta, proizveden za najkraće moguće vrijeme uz maksimalnu uštedu resursa.

Četvrta industrijska revolucija od kompanija zahtjeva strateško planiranje kako bi se uspješno odgovorilo na sve predstojeće izazove. Međutim, ubrzani rast i razvoj industrije doveo je veliki broj kompanija do problema održavanja postrojenja i proizvodnih pogona. Kompanije koje uspješno otklone ove probleme i daju efikasna rješenja, biće vodeće na tržištu, daleko ispred konkurenata. Dassault Systèmes kroz softverski paket DELMIA nudi široku paletu rješenja, koja znatno mogu da doprinesu rješavanju ovih problema. Povećanje produktivnosti, veća fleksibilnost u radu, lakše uvođenje inovacija i postizanje operativne izvrsnosti predstavljaju najveći izazov.