Dojmovi s 3DEXPERIENCE Foruma u muzeju Alfa Romeo

Dojmovi s 3DEXPERIENCE Foruma u muzeju Alfa Romeo

3DEXPERIECE Forum, održan u Milanu, dana 14.11.2017. godine u muzeju Alfa Romeo, s četiri paralelna predavanja i osam tematskih tačaka na playgroundu, posjetilo je preko 300 posjetioca. Tokom plenarnog dijela, glavna tema je bila Industrija 4.0, te digitalna transformacija svih segmenata poslovanja. Jedno od važnih pitanja foruma je bilo „Razumijemo li što uistinu znači poslovna platforma i što sve omogućuje?“. Digitalizacija i transformacija poslovanja utiču na industriju u kojoj poslujemo. Nužno je implementirati nova rješenja i unaprijediti vlastito poslovanje poput Rimac Automobila


Monica Menghini o mitovima platforme na 3DEXPERIENCE Forumu u Milanu 2017


Paralelna predavanja o proizvodnji, građevinarstvu, prirodnim naukama i iskustvima korisnika, privukla su jednaku pažnju, kao i tematsko izlaganje kompanije Westrock na playgroundu. U 7. tačaka su predstavili svoje iskustvo uvođenja Industrije 4.0 u konstruiranje proizvoda, primarno i sekundarno pakiranje, 3D printanje, sistemsko inžinjerstvo, proizvodnju i isporuku, usluge i održavanje.

Zvučna imena automobilske industrije Ferrari i Alfa Romeo, jedna od 5 vodećih svjetskih zlatarnica Pomellato, te međunarodna avio kompanija Piaggio podijelili su svoje iskustvo digitalne transformacije, unaprjeđenja konstruiranja i inžinjeringa, kao i svoja iskustva u korištenju 3DEXPERIENCE platforme.


Alfa Romeo na 3DEXPERIENCE forumu 2017 Milano


Ferrari na 3DEXPERIENCE forumu Milan 2017


Pomellato zlatarnica na 3DEXPERIENCE forumu Milan 2017