Novi VW MOIA zamjeniti će milion automobila

Novi VW MOIA zamjeniti će milion automobila

Nova Volkswagen MOIA, električni automobil sa šest sjedišta, pripada u tip tzv. ride-sharing vozila, koji su dio inicijative tzv. carpooling sistema prevoza u kojem više osoba, na bazi dogovora,  koristi isti prijevoz. Inicijativa najavljena na festivalu TechCruch Berlin biti će pokrenuta 2018. godine, a VW MOIA bi na ceste Hamburga trebala izaći krajem iste godine. 

Platforma za dijeljenje vožnje, osim ekoloških vozila, sastoji se i od usluga koje su osmišljene kako bi se prevladale predrasude prema dijeljenim vožnjama. Vožnje će se ugovarati i plaćati putem aplikacije, a algoritmi su zaduženi za grupiranje putnika sa sličnim odredištima. Vozila su dizajnirana tako da poboljšaju lični prostor, udobnost i praktičnost. Tako nova VW MOIA nije tipično električno vozilo, ima pojedinačna sjedišta umjesto uobičajenih klupa, te USB priključke i unutrašnju rasvjetu, koju svaki putnik može prilagoditi za ličnu udobnost i praktičnost. 

MOIA nije samo još jedna prijevoznička kompanija, već potpuno novo praktično rješenje za gradske gužve i očuvanje okoliša. 


Krenite u obilazak VW MOIA