Održan 9. IRT Forum

Održan 9. IRT Forum

9. IRT Forum, koji se tradicionalno održava u 6.mjesecu u Portorožu u Sloveniji, svake godine okupi tvrtke i predavače iz raznih industrijskih grana kako bi sudionici na jednom mjestu imali priliku upoznati se s novostima iz industrije, tehnologija i inovacijama općenito. 

Tijekom IRT konferencije sudionici su na našem izložbenom prostoru imali mogućnost okusiti VR tehnologiju na CAD programskom rješenju. VR tehnologija u proces projektiranja unosi novu dimenziju, a zajedno s implementacijom odgovarajućeg programskog rješenja tvrtke mogu značajno ubrzati proizvodni proces i minimalizirati izradu prototipova. Inovativna sveobuhvatna poslovna platforma 3DEXPERIENCE omogućuje pružanje potpunog programskog rješenja za industrijsku granu u kojoj korisnik posluje. Platforma omogućuje integraciju svih procesa i podataka tijekom cijelog životnog ciklusa proizvoda, a dostupna je u dvije verzije: na opremi kod korisnika (eng. On premise) i na udaljenoj serverskoj infrastrukturi (eng. On Cloud).

VR uređaj moguće je integrirati s programskim rješenjima poput CATIA, DELMIA ili poslovnom platformom 3DEXPERIENCE i tako pregledati velike količine 3D podataka direktno u izvornoj CAD aplikaciji bez ograničenja rezolucije, veličine ili oblika. Napredne tehnologije omogućuju pregledavanja 3D modela u virtualnom 3D okruženju bez promjene formata podataka ili rizika od gubitka istih. VR tehnologija CAD inženjerima omogućuje da značajno unaprijede svoje procese i sve projektirano iskuse u virtualnom okruženju. 


IRT forum 2017 VR


Na 9. IRT Forumu predstavili smo i članak "Napredne računalne optimizacije za lakši razvoj novih strukturalnih elemenata". Upotreba raznih alata za simulacije već duže vrijeme je ustaljena praksa pogotovo kod mehaničkih kalkulacija opterećenja. Napredak predstavljaju ne parametarske tehnologije i parametarska optimizacija. Na predavanju smo pokazali kako se ova tehnologija koristi u razvoju nosećih elemenata te kako se koristi i osmišljava lanac veza topologija i parametarske optimizacije. 

Kontaktirajte nas za više informacija