Održan forum "3DEXPERIENCE Supports Industry 4.0" u Beogradu

Održan forum

U hotelu Tulip Inn na Novom Beogradu, 12. oktobra ove godine u našoj organizaciji, priređen je događaj na temu 4. Industrijske revolucije, odnosno o tome kakve inovacije donosi u svijet 3D projektovanja, simulacija, robotike, upravljanja proizvodnjom i poslovnih procesa.

tulipinnbeograd3dexperienceforum

Prisutni su imali priliku, da se sretnu sa najvećim stručnjacima iz CADCAM Grupe i sa specijalnim gostima, visokim menadžmentom iz kompanije Dassault Systèmes i potpuno besplatno dobiju savjete za unaprijeđenje svog poslovanja.

Uvodni govor održao je direktor CADCAM Data Čedomir Duboka, koji je pozdravio prisutne i zahvalio se na velikom odzivu na forum, čija je tema bila “3DEXPERIENCE podržava Industriju 4.0”.

tulipinnbeograd3dexperienceforum1

Četvrta industrijska revolucija donosi u svijet razvoja proizvodnje i proizvoda, povezanost ljudi, mašina, interneta i elektronike, jedan koloborativni prostor, gde se odvija razmjena svih informacija, kako bi jedan proizvod nastao. Od početne ideje, preko realizacije i praćenja procesa do krajnjeg proizvoda, istakao je direktor Čedomir Duboka.

Stručnjaci iz Dassault Systèmes održali su predavanje o platformi 3DEXPERIENCE kao novom standardu u projektovanju i proizvodnji, odnosno, sveobuhvatoj poslovnoj platformi, koja povezuje projektovanje, inžinjere, menadžere, marketing i prodaju, kao i druge sektore i lokacije u integrisano okruženje, omogućavajući stvaranje više od proizvoda, a to su iskustva za kupce ili potrošače. Platforma sadrži intuitivni navigacioni kompas – meni, koji čini osnovu u okviru koje se nalaze ključne aplikacije Dassault Systemès softverskih rješenja kao što su CATIA, ENOVIA, DELMIA, SIMULIA, SolidWorks, odnosno dodatne socijalne i kolaborativne aplikacije za 3D modelovanje, projektovanje i simulaciju, kao i aplikacije za inteligentno upravljanje podacima, pretraživanje i sistematizaciju podataka.

tulipinnbeograd3dexperienceforum1

Erwan Olive, iz kompanije Dassault Systèmes je, pored predavanja na temu 4. Industrijske revolucija – DELMIA Apriso, rekao da je veoma bitno, da shvatimo da postoje nova, napredna i jednostavnija rješenja za funkcionisanje proizvodnih procesa i rješavanje problema. DELMIA omogućava efikasno planiranje, upravljanje, optimizaciju, automatizaciju i simuliranje cjelokupnih proizvodnih procesa i pripadajućih resursa. Povezuje “virtualan “ i “stvaran” svijet proizvodnje.

Na događaju nas je pozdravio i humanoidni robot Poppy, koji predstavlja sistemsko inžinjerstvo na 3DEXPERIENCE platformi, spoj projektovanja, mehatronike, virtuelne simulacije i 3D štampe.

tulipinnbeograd3dexperienceforum1

Prisutnima se obratio, specijalni gost iz kompanije Dassault Systèmes, Direktor EuroMed regije Guido Porro, plasirajući jasnu poruku da Srbija ima ogroman potencijal za razvoj i da je najvažnije imati pravog partnera kao podršku na tom putu, napominjući da je kompanija CADCAM Data u sastavu CADCAM Grupe, partner u koga Dassault Systèmes ima puno povjerenja, jer se stručnošću i znanjem ističu u svojoj djelatnosti.

tulipinnbeograd3dexperienceforum1

Prisutni su mogli u pauzama da probaju i projekat virtuelne realnosti, gde su bili u prilici, da bez odlaska na sajam automobila, pogledaju unutrašnjost modela koji ih interesuje, izaberu odgovarajuću kombinaciju boja i dodatne opreme.

VR uređaj predstavlja najnoviju tehnologiju u procesu razvoja korištenjem CAD softvera i omogućava da virtuelno istražite, iskusite i ocjenite kompletan proizvod prije izrade fizičkog prototipa ili finalnog proizvoda.

U jednoj sali su bila predavanja u vezi s razvojem i proizvodnjom, gdje su od strane stručnjaka iz kompanije CADCAM Data predstavljene novosti u CATIA V5 i nove konfiguracije, kao i prednosti softverskog rješenja CATIA na 3DEXPERIENCE platformi.

Gospodin Milan Furtula, Rukovodilac razvoja kompanije Jugoimport SDPR je predstavio ispred kompanije svoja iskustva iz ugla korisnika. Kako je gospodin Furtula rekao, ubjediti top menadžment, da je investicija u softver pravi potez, je bilo teško, ali otkrivanje novih mogućnosti sa ovim softverom djeluje beskonačno, smanjenje troškova je impozantno, a omogućava ne samo, da se modelira bilo koji proizvod, već se primjenjuje sistemsko inžinjerstvo, kroz koje se simulira realistično ponašanje proizvoda.

tulipinnbeograd3dexperienceforum1

Predstavljen je i inovativan način podrške, koju kompanija CADCAM Data nudi svojim klijentima, kroz CATIA Tips & Tricks, MyCADCAM portal, online chat podršku i sve to putem zvanične web stranice.

U drugoj sali paralelno su se odvijala predavanja na temu realističnih simulacija, gde je predstavljeno vodeće softversko rješenje za simulacije SIMULIA 2017, koje omogućava korisnicima da istraže, optimizuju i ocjene realno ponašanje proizvoda i njegovih performansi, a sve s ciljem povećanja kvaliteta i mogućnosti.

tulipinnbeograd3dexperienceforum1

Nakon predavanja, organizatori su priredili druženje gdje su prisutni mogli da postave pitanja i razgovaraju sa stručnjacima i predstavnicima drugih kompanija u jednoj, izuzetno, prijatnoj atmosferi.