Održan je događaj u svim zemljama članicama CADCAM Grupe od 10. do 13. oktobra 2016. u sklopu turneje PADS World Tour

Održan je događaj u svim zemljama članicama CADCAM Grupe od 10. do 13. oktobra 2016. u sklopu turneje PADS World Tour


CADCAM Grupa je od 10. listopada u Zagrebu, zatim 11. listopada u Ljubljani i 13. listopada u Beogradu, ugostila predavače iz tvrtke Mentor Graphics koja je vodeća svjetska tvrtka u domeni oblasti automatizacije dizajna elektronike. Stručnjaci iz CADCAM Grupe su zajedno sa stručnim predavačima iz tvrtke Mentor Graphics,  zainteresiranim sudionicima predstavili novo programsko rješenje za dizajn tiskanih štampanih pločica, PADS VX.2.
Cjelodnevni događaj bio je podijeljen u nekoliko faza. Predavanje je počelo predstavljanjem novih mogućnosti i funkcionalnosti, kroz demonstraciju uživo. Prisutni su se kroz pitanja detaljnije informirali o procesima koji su im zanimljivi i zajedno sa predavačima sudjelovali u demonstraciji ovog programskog rješenja.

Nastavak predavanja bio je fokusiran na uvodu u simulacije koje se koriste tijekom razvoja tiskanih pločica. Prisutni su se upoznali sa prednostima simulacija kao na primjer da se pomoću njih može smanjiti broj potrebnih fizičkih prototipova, a samim tim se procesi ručnih mjerenja svode na minimum. 
Potom je sudionicima predstavljen MECODES, programsko rješenje koje povezuje elektronički i mehanički dizajn, kao neizostavni dio procesa dizajniranja konačnog mehatroničkog proizvoda.

U zadnjem dijelu predavanja, predstavljeno je programsko rješenje za simulaciju zagrijavanja elektroničkih uređaja. U današnje vrijeme, kada su konačni proizvodi sve manji i složeniji, neizostavno je da postoji termalna stabilnost. U tom smislu, sudionici dogašanja su dobili više informacija o  programskom rješenju FloTHERM XT za termalne simulacije. Pomoću njega može se predvideti protok topline unutar i oko elektronskih uređaja i pruža potpunu integraciju sa programskim rješenjima za dizajn tiskanih pločica.