Otvaranje 3DEXPERIENCE laboratorije

Otvaranje 3DEXPERIENCE laboratorije

Zajedničkom inicijativom članice naše grupacije, CADCAM Data, i Mašinskog fakulteta u Nišu pokrenut je projekat pod nazivom „3DEXPERIENCE laboratorija za projektovanje“,  na Mašinskom fakultetu u Nišu. 3DEXPERIENCE je sveobuhvatna poslovna platforma koja povezuje inžinjere, projektante, dizajnere, menadžere, marketing, prodaju i druge sektore i lokacije u integrisano okruženje i predstavlja jedno od najmodernijih softverskih rješenja koja se koriste u proizvodnim procesima.


Poppy_Dassault_Systemes


Ideja, koja stoji iza projekta članice naše grupacije, je da se studentima Mašinskog fakulteta pruži mogućnost da steknu teorijska i praktična znanja na polju projektovanja, simulacije i brojnih drugih opcija, koje im stoje na raspolaganju u okviru pomenutog softverskog rješenja, a koja kasnije mogu primjeniti u svom profesionalnom radu i usavršavanju. Rad na pripremi i opremanju laboratorije je uspješno završen i zakazano je njeno svečano otvaranje 23.10.2018. sa početkom u 10:00 sati. Otvaranju prve 3DEXPERIENCE laboratorije u Srbiji prisustvovaće studenti, profesori Mašinskog fakulteta u Nišu, profesori Univerziteta u Nišu, predstavnici kompanije Dassault Systemes, predstavnici regionalnih medijskih kuća i gosti. Na događaju ćemo imati goste predavače iz kompanije Dassault Systems, koji će nam demonstrirati mogućnosti primjene 3DEXPERIENCE platforme na primjeru humanoidnog robota Poppy, goste iz Utva avio-industrije iz Pančeva, koji će nam ispričati kako je njihov niskokrilac Sova dočekao svoj prvi let pomoću softverskog rješenja CATIA V5 , a profesori Mašinskog fakulteta u Nišu će nam prikazati primjenu softverskog rješenja CATIA v5 u biomedicniskom inžinjeringu i modeliranje geometrije i simulaciju mehaničkog ponašanja putničkih pneumatika upotrebom softverskih rješenja CATIA V5 i SIMULIA Abaqus.


Pozivamo sve zainteresovane studente, profesore kao i njihove kolege inžinjere, koji su i sami nekada ovdje studirali, da svojim prisustvom dodatno uljepšaju ovaj događaj! 

Mašinski fakultet Niš, svečana sala, VI sprat - 23.10.2018. u 10:00 h


Detaljan raspored i prijava na događaj