WD 40 na 3DEXPERIENCE platformi

WD 40 na 3DEXPERIENCE platformi

Svijetski proizvođač maziva za održavanje, čišćenje i  domaćinstva, kompanija WD 40 odabrala je 3DEXPERIENCE platformu, kako bi jednostavnije osmislili i promovisali najučinkovitiju strategiju prodaje svojih proizvoda za svakog pojedinog trgovca.

Uz brojne brandove koji se bore za mjesto na policama, može biti zahtjevno sarađivati s maloprodajnim partnerima. Glavni izazov je bio kako najlakše dizajnirati, promovisati i implementirati brand strategiju, koja je prilagođena svakom trgovcu, a sve to s ciljem proširenja prisutnosti WD 40 proizvoda diljem Europe.

Industrijsko rješenje Perfect Shelf na 3DEXPERIENCE platformi u oblaku 3DEXPERIENCE platformi u oblaku (eng. On Cloud) izabrano je, jer omogućuje upravljanje kategorijama proizvoda na policima i više vizualnih planova trgovine tzv. planograma, koji se jednostavno prilagođavaju za svaku pojedinu trgovinu. Cilj je pomoću ovog rješenja poboljšati vidljivost WD 40 proizvoda i usmjeriti kupčevu pažnju na njih.


Preuzmite case study o iskustvu WD 40 u korištenju 3DEXPERIENCE platforme


Perfect Shelf  industrijsko rješenje kompanije Dassault Systemes omogućuje WD 40 brand managerima kreiranje realističnog okruženja trgovine u 3D modelu, zajedno s prolazima, policama i linijama proizvoda. Iskustva kompanije WD 40  pokazuju, da sada trgovcima mogu  predočiti bolji nastup na tržištu, ali i brzo mijenjati planograme tokom pregovora sa trgovcima. Nadalje, jedna od važnih prednosti je što se planogrami napravljeni na 3DEXPERIENCE platformi, lako mogu konvertirati u planograme koji su kompatibilni s trgovčevim programskim rješenjem za planograme. Također, vrijedi i suprotno, planogrami iz nekih drugih programskih rješenja lako se mogu prebaciti u planograme na 3DEXPERIENCE platformi. 

Maloprodajni prostori prestaju biti samo mjesto na kojem se kupuju proizvodi. Maloprodajne trgovine postaju mjesto na kojem kupac stiče iskustvo vezano za vaš proizvod. Pomak iz perceptivne kupnje prema iznimnom iskustvu kupnje zahtjeva od proizvođača robnih marki, da razmisle o iskustvima kupovine i oblikuju ga prema kupčevim potrebama. Industrijsko rješenje Perfect Shelf omogućuje proizvođačima i prodavačima robne marke da poboljšaju iskustvo kupaca, učinkovitije planiraju, organiziraju i iskoriste prostor, surađuju s partnerima i tako unaprijede prodaju, suradnju uz istovremeno smanjenje ukupnih troškova.


Planogram - WD 40