Equipment Product Design

Equipment Product Design

Niz proizvoda zahteva istovremeno oblikovanje i integraciju električnih i mehaničkih sistema ili tečnih materija unutar 3D digitalnih modela. Ovaj modul obezbeđuje optimizaciju i raspodelu prostora istovremeno. Uključuje proizvode za optimizaciju rasporeda postrojenja, izradu pločica i dizajn strukturnih proizvoda. Ova rešenja poboljšavaju Vaš dizajn proizvoda u bilo kojoj industriji. Na primer, sistemi za gorivo, kočnice za avione i automobile, HVAC, cevovodi za brodogradnju, hemijsku i naftnu industriju, strukturu alata za industrijske mašine, pločice za potrošnu robu.


Electrical 3D Design (EDE)

Sve je veća potreba za ugradnjom električnih delova koji zahtevaju optimizovane kablovske instalacije u industrijama kao što su industrijska oprema, high-tech i potrošačka roba. Elektrotehnički dizajneri moraju rano integrisati module i instalaciju kako bi izbegli skupe fizičke prototipove.
CATIA – Electrical 3D Design donosi rešenje za projektovanje i dokumentovanje električnih modula u svim industrijama koje oblikuju električne, elektroničke i elektromehaničke komponente. Smanjuje vreme i trošak kreiranja električnih modula i omogućuje jednostavno kreiranje proizvodne dokumentacije.Uključeni moduli:


 • Electrical 3D Design & Documentation 1
Electrical 3D Design in CATIA

Piping Schematic to Design (PIE)

Standardi i norme za proizvodnju predstavljaju ključnu ulogu u fazi koncepcije proizvoda i moraju se uzeti u obzir prilikom konstruisanja proizvoda. Nedostatak ugrađenih kataloga i specifikacija povećava vreme i troškove konstruisanja.
CATIA – Piping Schematic to Design omogućava korisniku da konstruiše i upravlja logičkim linijama cevovoda pomoću standarda i specifikacije prema zahtevima industrije. Omogućava stvaranje kataloga sa više elemenata i sklopova. Potpuno integrisan, konstruktor cevovoda gradi 3D model direktno iz 2D dijagrama.Uključeni moduli:


 • Piping Design 2
 • Piping and Instrumentation Diagram 2
 • Systems Diagrams 2
Piping Schematic Design in CATIA

Tubing Schematic to Design (TUE)

Rano u fazi razvoja proizvoda, kompanije moraju uzeti u obzir standarde proizvodnje i norme. Nedostatak ugrađenih kataloga i specifikacija povećava vreme i troškove razvoja modela.
CATIA –Tubing Schematic to Design omogućava konstruktoru da oblikuje i upravlja logičkim vodovima sistema cevi koristeći industrijske standarde i specifikacije. Omogućava stvaranje kataloga sa više elemenata i sklopova.
Ovaj proizvod zahteva rad na detaljima od osnovnog do konačnog modela.Uključeni moduli:


 • Tubing Design 2
 • Systems Diagrams 2
 • Tubing Diagrams 2
Tubing Schematic Design in CATIA

Electrical Wire Harness Design (WHX)

Razvoj velikih električnih sistema zahteva rešenje specifično za proces, kako bi se uštedelo vreme i osigurao potreban kvalitet proizvoda. Korišćenje fizičkih prototipova je skupo, kasno pokazuje greške u razvijenom modelu i procesu i nije fleksibilno za izmene.

CATIA – Electrical Wire Harness Design omogućava procesno orijentisano rešenje za projektovanje fizičkih žičanih kablova upravljanih logičkim specifikacijama i integrisanim sa proizvodnjom kablova. Ovo rešenje smanjuje vreme projektovanja i povećava kvalitet velikih električnih sistema.


Uključeni moduli:


 • Electrical Wire Routing 2
 • Electrical Library 2
 • Electrical Harness Installation 2
Electrical Wire Hirness Design in CATIA

Electrical Wire Harness Flattening (HFX)

Kada je proizvod spreman za proizvodnju, njegov model mora biti precizan, kako bi se izbegao rizik skupih grešaka i kašnjenja. Saradnja između razvoja i proizvodnje je ključna za uspešan 3D model i dokumentaciju.

CATIA – Electrical Wire Harness Flattening omogućava automatsko ravnanje električnih kablovskih snopova za izradu tehničke dokumentacije.Uključeni moduli:

 • Electrical Harness Flattening 2
 • Electrical Library 2
 • Electrical Wire Routing 2
Electrical Wire Harness Flattening in CATIA

Kontaktirajte naše CATIA stručnjake za više informacija