EXPO 2015, Milan

EXPO 2015, Milan

Vrhunski slovenski industrijski izdelki, oblikovani s sodobnimi CAD/CAM/CAE/PLM orodji, predstavljajo Slovenijo na Svetovni razstavi!

 

Naši sodelavci iz Ljubljane so med poletnim zatišjem obiskali EXPO Milano 2015, svetovno razstavo, ki že od leta 1851 poteka vsakih 5 let. Razstavo si navadni prebivalci tega planeta večinoma enačimo z Eifflovim stolpom in Atomiumom. Milano sicer ne postreže s takimi čudesi, a vendarle je v naši neposredni bližini mogoče videti zelo veliko zanimivih stvari iz celega sveta.

Kot piše na uradnih straneh razstave je »osrednji namen svetovne razstave obravnava določene teme, ki je v svetovnem merilu aktualna v času, ko ta poteka.«

Osrednja tema EXPO 2015 je hrana, nosilni slogan pa: ”Feeding the Planet, Energy for Life”.

Zato so v slovenskem paviljonu predstavljene soline, čebele, termalne in mineralne vode, pohodništvo in kolesarjenje ter projekt merjenje črnega ogljika, kar ob multimedijski predstavitvi Postojnske jame in avtohtoni kulinarični ponudbi, lepo zaokroži pozitiven vtis, ki ga na obiskovalca naredi že sam razgibani leseni paviljon.

Slovenija se predstavlja tudi z vrhunskimi industrijskimi dosežki, med katerimi posebej poudarjamo Akrapovičeve izpušne sisteme, Boxmark-Talumovo prestižno usnjeno pohištvo z aluminijastim ogrodjem, Pipistrelovo ultralahko letalo, s katerim je Lenarčič obkrožil Zemljo, ter Elanove smuči.

Verjamemo, da je uspešnosti predstavljenih izdelkov pripomogla tudi uporaba najsodobnejših CAD/CAM/CAE/PLM orodij CATIA, DELMIA, SIMULIA in ENOVIA.