Benefiti migracije SmartTeam-a na platformu 3DEXPERIENCE

Benefiti migracije SmartTeam-a na platformu 3DEXPERIENCE
Razvojem tržišta javila se potreba za efikasnijim rešenjima za upravljanje projektima. Informacione tehnologije koje sve brže napreduju stvaraju potrošače koji postaju sve zahtevniji, zbog takvog okruženja potrebno je efikasno, brzo i pouzdano odgovoriti na sve zahteve. 3DEXPERIENCE platforma integriše više softvera u jednu centralnu bazu podataka, koja je dostupna uvek i svuda, bilo gde da se nalazite. Integrišući aplikacije za modeliranje, simulacije, ali i aplikacije za razmenu informacija kao i društvene mreže unutar ove platforme stvara se okruženje u kome je moguće odgovoriti u realnom vremenu na zahteve tržišta.

Unutar 3DEXPERIENCE platforme, informacije o proizvodu koji se trenutno razvija dostupne su konstruktorima i inženjerima u svakom trenutku razvoja, a izmena je moguća u centralnoj bazi podataka. Ova mogućnost znatno ubrzava proces od idejnog rešenja do plasiranja novog proizvoda na tržište. Baza podataka, pored 3D modela, fizičkih podataka, sadrži i zahteve vašeg proizvoda i logističku strukturu, što pojednostavljuje proces upravljanja podacima i olakšava saradnju i razmenu informacija.
smartteam migration 3dexperience

Korisnici SmarTeam-a sa druge strane nemaju mogućnost izmene podataka jednog proizvoda ili projekta u realnom vremenu u centralizovanoj bazi. Njima je neophodno da informacije preuzmu na lokalni računar, odakle se mogu izmeniti, ali bez promena u bazi gde se skladište svi podaci. Nakon izmene na lokalnom računaru potrebno je da vašu izmenu potvrdi i rukovodilac sektora, što komplikuje i usporava proces razvoja proizvoda. 3DEXPERIENCE platforma omogućava izmene u realnom vremenu, vidljive svima koji rade na razvoju proizvoda, bilo da su to konstruktori, inženjeri, rukovodioci sektora ili zaposleni u logistici.

Mogućnosti koje 3DEXPERIENCE platforma nudi daleko su efikasnije i produktivnije, što ovu platformu čini poželjnom kod većine učesnika u borbi za osvajanje novih tržišta. Spojivši bazu podataka, u kojoj se informacije u realnom vremenu menjaju, sa aplikacijama za modeliranje proizvoda i analizu, upravljanje njegovim životnim ciklusom i društvene mreže za razmenu informacija napravljen je iskorak, ali i potreba za prilagođavanjem novom radnom okruženju, koje će efikasnije odgovoriti na zahtev potrošača.