Da li je leteći taksi pravo rešenje za saobraćajne gužve?

Da li je leteći taksi pravo rešenje za saobraćajne gužve?
Leteći taksiji mogu postati realnost i to ne samo na filmu, jer su Airbus i Audi već počeli da rade na tome. U jednom regionu Nemačke je planirano vazdušno testno polje, gde će se vršiti testiranje ovih letelica. U principu, krajnji cilj su kvalitetniji vazduh i udobnija i brža vožnja, posebno za populaciju u gusto naseljenim gradovima.

flying taxi airbus 1
Ovo prevozno sredstvo je zamišljeno kao potpuno automatizovan koncept na električni pogon pod nazivom Pop Up Next concept i predstavljen je ove godine u Ženevi.
flying taxi airbus 2

flying taxi airbus 3


Kompanija Airbus je korisnik Dassault Systèmes’ 3DEXPERIENCE platforme za razvoj proizvoda, projektovanje, simulaciju i proizvodnju, koja omogućava zaposlenima i dobavljačima da sarađuju u realnom vremenu nad jedinstvenom bazom podataka.
flying taxi airbus 4
3DEXPERIENCE je sveobuhvatna poslovna platforma koja povezuje inženjere, projektante, dizajnere, menadžere, marketing, prodaju i druge sektore i lokacije u integrisano okruženje, omogućavajući stvaranje više od proizvoda, a to su iskustva za kupce ili potrošače

flying taxi airbus 5
Možemo samo da potvrdimo da je ovo svakako veliki napredak i imamo prvi korak ka onome što je nekad delovalo potpuno nemoguće. Iako smo sigurni da će proći godine i godine intezivnog testiranja dok ne budemo mogli da isprobamo ovakav vid prevoza, verujemo u ovaj projekat i sa nestrpljenjem iščekujemo njegovu finalnu realizaciju.