Dassault Aviation usvaja 3DEXPERIENCE platformu kompanije Dassault Systèmes

Dassault Aviation usvaja 3DEXPERIENCE platformu kompanije Dassault Systèmes
Ovaj višegodišnji ugovor pokriva zamenu civilnih i vojnih vazduhoplovnih programa kompanije Dassault Aviation sa platformom 3DEXPERIENCE za sva PLM (Product Lifecycle Management) rešenja. Ovom prilikom, Dassault Aviation je napravila novi korak u održavanju vođstva u procesima digitalne industrije, u kojoj je dominantna već trideset godina.
3DEXPERIENCE platforma treba da omogući kompaniji Dassault Aviation da odgovori na sve buduće izazove kao što su: ekspanzija Falcon poslovnih aviona, evolucija Rafale borbenog aviona, razvoj saradnje budućeg borbenog vazduhoplova, dronova itd.
Ovaj dogovor o saradnji je u skladu sa kulturom neprekidne inovacije kompanije Dassault Aviation, koja je bila okidač za razvoj CATIA softvera i potom dovela do pojave procesa virtuelnog modela, zatim i do digitalne saradnje između industrijskih partnera za internacionalne programe saradnje.

Eric Trappier, predsednik i izvršni direktor kompanije Dassault Aviation, izjavio je: „Kao industrijski arhitekta i integrator kompleksnih vazduhoplovnih sistema, kao okosnica strategijsko industrijskog materijala sa stotinama kompanijama u Francuskoj i u inostranstvu, Dassault Aviation je uvek implementirala najbolje digitalne procese u dizajn, proizvodnju i podržava proizvode i servise koje očekuju naši civilni i vojni kupci širom sveta. Danas, mi smo ubeđeni da je 3DEXPERIENCE najnaprednije rešenje koje daje podršku celokupnom našem poslovanju.“

Bernard Charlès, potpredsednik Odbora direktora i izvršni direktor kompanije Dassault Systèmes, dodao je: „Dassault Aviation je izabrala ambicioznu strategiju: da implementira 3DEXPERIENCE platformu kao sredstvo za integraciju i transformaciju poslovanja, integrišući poslovni model, industrijski model, razvoj i podršku. Ovo savršeno oslikava višestruku dimenziju kolaborativne inovacije koja nam omogućava da ponudimo jedinstvena iskustva našim renomiranim klijentima. Digital business twin, koji omogućava integraciju proizvoda sa uslugama, savršeno ilustruje industriju 21. veka.

Dassault Aviation

Sa više od deset hiljada vojnih i civilnih vazduhoplova koji su isporučeni u više od devedeset zemalja tokom prošlog veka, Dassault Aviation je stekla ekspertizu prepoznatljivu u svetu u smislu dizajna, razvoja, prodaje i podrške za sve tipove vazduhoplova, od borbenog aviona Rafale do najprestižnije serije Falcon poslovnih i vojnih dronova. Tokom 2017. godine, Dassault Aviation je prijavila prihod od 4,8 milijardi evra. Kompanija ima 11.400 zaposlenih.


Platforma 3DEXPERIENCE
3DEXPERIENCE je sveobuhvatna poslovna platforma koja povezuje inženjere, projektante, dizajnere, menadžere, marketing, prodaju i druge sektore i lokacije u integrisano okruženje, omogućavajući stvaranje više od proizvoda, a to su iskustva za kupce ili potrošače.