Fiat Chrysler Automobili koriste 3DEXPERIENCE rešenje

Fiat Chrysler Automobili koriste 3DEXPERIENCE rešenje
Jedan od vodećih svetskih proizvođača automobila, FCA Grupa implementira industrijsko rešenje "Drive Emotion" koje se zasniva na 3DEXPERIENCE platformi.

Sedmi najveći svetski proizvođač automobila implementacijom "Drive Emotion" industrijskog rešenja, objediniće celokupan proces od dizajna i projektovanja do virtualne validacije, zahvaljujući kolaborativnom okruženju na kom će biti objedinjene sve aplikacije softvera CATIA. Uz Drive Emotion" industrijsko rešenje, koje koristi CATIA ICEM aplikacije, projektovanje postaje interaktivan proces u kome inženjeri širom sveta istovremeno rade na jednom modelu, zahvaljujući interaktivnim aplikacijama za razmenu podataka.


Nezamenjiva prednost 3DEXPERIENCE tehnologije krije se u sveobuhvatnoj platformi koja objedinjuje sve procese i alate,koji se koriste tako da će sve FCA grane i dobavljači lakše sarađivati vertikalno i horizontalno. Mogućnost povezivanja uprave, inženjera, projektanata, odeljenja proizvodnje, nabavke, servisa, prodaje i marketinga ubrzaće celokupan proces komunikacije i razmene informacija.

Vlasnici četvorotočkaša razvijaju emocionalnu vezu prema automobilu, jer je on više od prevoznog sredstva. To je razlog zašto se proizvođači automobila trude da stvore što bolje iskustvo potrošača kako bi doživljaj bio potpun. Tokom tog procesa razvoja, prenos i izmene podataka/dokumentacije su brojni i postoji mogućnost da se u celom procesu izgubi inicijalna ideja. "Drive Emotion" rešenje obuhvata sve procese, tako da se inženjeri mogu usredsrediti na dizajn. Površine kreirane u 3D-u mogu se lako dorađivati, a projektant ima povratnu informaciju u realnom vremenu. Nadalje, promene u zadnji čas mogu se automatski preneti na sve  površine modela što značajno štedi vreme i novac.