Kompanija Dassault Systemes, čiji je CADCAM Data zastupnik, imenovana za glavnog dobavljača PSA Grupe u procesu digitalne transformacije

Kompanija Dassault Systemes, čiji je CADCAM Data zastupnik, imenovana za glavnog dobavljača PSA Grupe u procesu digitalne transformacije
Kompanija Dassault Systèmes postala je prvi i jedini dobavljač softvera koji je priznat od PSA Grupe kao prioritetni digitalni partner. Dassault Systèmes i PSA Grupu povezuje dugoročna strategija koja ima za cilj dalju primenu 3DEXPERIENCE platforme. Novi nivo partnerstva će omogućiti PSA Grupi da poboljša svoju efikasnost i inovacije na tržištu punom novih izazova.

U globalnoj mreži PSA Grupe od 8000 dobavljača ova odlika čini Dassault Systèmes prvim i jedinim dobavljačem softvera koji je formalno priznat od strane ovog proizvođača automobile kao prioritetni partner u procesu digitalne transformacije.

Sa Dassault Systèmes kompanijom kao prioritetnim digitalnim partnerom, dve kompanije formiraju dugoročnu strategiju sa ciljem da primena 3DEXPERIENCE platforme bude glavni pokretač inovacija u aktivnostima ove grupe. Kao i mnogi uspešni proizvođači automobila danas, PSA Grupa primorana je da odgovori na izazove koji se odnose na održivost i tehnološke promene dok industrija ide u pravcu transporta koji će u svom fokusu imati naglašenu komponentu ekologije, električne, autonomne i regulisane mobilnosti. Ovo zahteva nove načine da se pronađu, razviju, testiraju, proizvedu i isporuče inovativna iskustva za klijente. 3DEXPERIENCE platforma nudi sveobuhvatni pristup koji će omogućiti svakoj organizaciji u okviru ove grupe da podržava proces kreiranja vrednosti.

“Naši dobavljači igraju važnu ulogu u našim strateškim planovima da se pripremimo za nadolazeće stroge propise koji se odnose na emisiju ugljenika, prelaz od motora sa unutrašnjim sagorevanjem ka električnim, i od automobile sa vozačem ka vozilima bez vozača” kaže Žan-Lik Perar, direktor sektora za informisanje u PSA Grupi.  “Dassault Systèmes deli našu viziju u vezi efikasnosti i inovacija. Time što smo ih učinili svojim prioritetnim digitalnim partnerom, možemo da se pripremimo za transformacije u svakom nivou razvoja vozila”.

Od kako su započeli proces digitalne transformacije, PSA Grupa je već koristila 3DEXPERIENCE platformu da poboljša efikasnost i saradnju u svojim istraživačko-razvojnim, tehničkim i pogonima za testiranje širom sveta, što je kompaniji Dassault Systèmes donelo titulu “Najboljeg dobavljača” u 2016. godini. Kao primer lake primene ove platforme u proizvodnji, 2.000 zaposlenih u OPEL-u je u potpunosti prešlo na korišćenje ovog sistema u roku od godinu dana od početka implementacije. PSA Grupa i Dassault Systèmes će sada sarađivati na daljoj primeni koja će povećati obim ove transformacije uključujući projekat kojim se poboljšava agilnost i fleksibilnost u proizvodnji.

“PSA Grupa je bila klijent kompanije Dassault Systèmes decenijama i postali smo u pravom smislu partner u kompletnoj transformaciji grupe u još jačeg i inovativnijeg lidera u oblasti mobilnosti,” kaže Olivije Sapen, potpredsednik Sektora Transporta i Mobilnosti u kompaniji Dassault Systèmes. “Kao prioritetni digitalni partner PSA Grupe moći ćemo da ojačamo našu saradnju u narednim godinama da bismo ostvarili ambiciozne planove kao što su prelazak na električna vozila do 2025. Savremena etapa mobilnosti zahteva revoluciju u načinu razmišljanja. 3DEXPERIENCE platforma će im omogućiti da naprave tu promenu.”

Za sve dobavljače PSA grupacije pripremili smo posebne pogodnosti za prelazak na platformu 3DEXPERIENCE.


Kontaktirajte nas za više informacija