Optimizujte proces razvoja kako biste ubrzali lansiranje proizvoda na tržište

Optimizujte proces razvoja kako biste ubrzali lansiranje proizvoda na tržište

Optimizujte proces razvoja proizvoda pomoću integrisane platforme koja osim projektovanja i simulacije, omogućava da pratite svoj proizvod i tokom procesa proizvodnje.

Kreirajte proizvod iz prve

Potrošačko društvo sve više napreduje. Sve više je potrošača koji su spremni da potroše više, ali su im ujedno i očekivanja veća. Koriste zahtevnije proizvode, koji im sa jedne strane štede vreme, a sa druge povoljno utiču i obogaćuju kvalitet njihovog života.

Primera radi, sve ono što bi se moglo podvesti pod Uređenje doma & Životni stil (Home & Lifestyle) je veoma promenljivo i nepredvidivo. Čak 95 % novih proizvoda ne dožive uspeh u prvoj godini plasiranja na tržište. Ciklus razvoja konkurentnog proizvoda traje i do 18 meseci, podrazumeva najnaprednije tehnologije i konstantno prilagođavanje tržišnim zahtevima.

Lansiranje novog proizvoda je veoma kompleksan proces. Ukoliko želite da proizvod dopre do kupaca u pravom momentu i bude pun pogodak, morate da razmišljate unapred. Prednost nad konkurencijom može vam doneti samo natprosečan proizvod, lansiran u pravom momentu, koji ima direktan benefit za potrošačko društvo.Pojednostavite razvoj proizvoda sa potpunom digitalnom integracijom

Lansiranje proizvoda kojie je pun pogodak nije jednostavan posao. Proizvođači u segmentu Home & Lifestyle nemaju prostora za promašaje, jer u suprotnom mogu da izgube lojalnost potrošača. Zato je veoma važno da proces razvoja svih vaših proizvoda od samog početka bude na dobrom putu, kako biste obezbedili uspeh na duže staze.

Kako biste postigli uspeh, treba da uspostavite sistem vrednosti, u kome je svaki korak procesa razvoja proizvoda - od koncepta do razvoja, proizvodnje i prodaje, potpuno optimizovan. U tom smislu, sistemi koji su bili bazirani na silosima, odnosno izolovanim ostrvima u firmi, morali su da se prevaziđu. Lansiranje proizvoda u takvom konceptu, više nije bilo održivo. Sada imamo sveobuhvatne sisteme poput platforme 3DEXPERIENCE®, koja razvoj proizvoda pokreće u integrisanom i digitalnom okruženju. Platforma integriše sofisticirane alate poput alata za 3D projektovanje, virtuelnu simulaciju, 3D štampu, kao i koncept digitalnog blizanca, a sve u cilju razvoja inovativnog proizvoda koji treba da osvoji tržište.


Brži, povoljniji i održiviji koncept razvoja

Konstantan je izazov implementacija bržeg, povoljnijeg i inovativnijeg načina razvoja proizvoda. 

Kada se integrišu inovativni procesi, poput simulacije i 3D štampe, moguća je brža izrada prototipa, bez nepotrebnog trošenja vremena ili novca, uz paralelno održavanje visokih standarda u pogledu funkcionalnosti i kvaliteta.

Timovi na ovaj način, mogu veoma lako da implementiraju lean procese i najbolje prakse u kompletni razvoj proizvoda, kako bi odredili optimizovanu količinu potrebnog materijala, smanjili škart, rasipanje energije i sve ono što šteti životnom okruženju. Unapređen je proces lansiranja novog proizvoda, jer platforma 3DEXPERIENCE omogućava da pratite svoj proizvod kroz ceo proces, od ideje i koncepta, preko razvoja i simulacije, do kreiranja prvog fizičkog prototipa, odnosno proizvodnje. 


Za više informacija pošaljite nam upit