Kako će izgledati unutrašnjost putničkih aviona u budućnosti?

Kako će izgledati unutrašnjost putničkih aviona u budućnosti?

Kako avio kompanije teže da povrate gubitke koje se već sada mere milijardama, fokus je stavljen na unutrašnjost aviona, odnosno putničke kabine koje će omogućiti što bezbednije putovanje u kontekstu pandemije izazvane virusom COVID-19. Putnici, kao i posada, pre svega treba da se osećaju komforno dok zajedno borave u ovom prostoru. U međuvremenu, avio kompanije moraju da obezbede sve neophodne mere, poput fizičke distance, paralelno brinući o profitabilnosti letova, kako bi oporavak industrije što brže tekao. OEM-ovi kombinuju kratkoročna unapređenja i dugoročne inovacije, kako bi pomogli industriji da nesmetano funkcioniše i krene put oporavka.

Promena enterijera putničkih aviona

Poslednjih godina, OEM-ovi su radili na unapređenju tradicionalnih putničkih kabina, kako bi povećali raspoloživ prostor i time povoljno uticali na korisničko iskustvo. Korišćenje naprednih softverskih alata za simulaciju i kolaboraciju, omogućilo im je eksperimentisanje, usavršavanje i testiranje dizajna na efikasan način, bez potrebe za proizvodnjom serije fizičkih prototipova. Na taj način su mogli promptno da odgovore na sve izmene u regulativama ili korisničkih zahtevima i da ih momentalno podvrgnu testiranju.
COVID-19 je izazovima dodao potpuno nove dimenzije. Na primer, kako se dizajn i raspored sedišta mogu efikasno boriti protiv širenja virusa, a da putnicima bude udobno tokom leta i da ih istovremeno bude dovoljno kako bi avio kompanije mogle da budu i profitabilne? Gde i kako ekrani mogu da se postave, na način da imaju svrhu, ali ne i da smetaju?  I najvažnije, kako da enterijer putničke kabine uliva poverenje potencijalnim putnicima? Koristeći iste tehnologije simulacije, OEM-ovi mogu lakše da dođu do odgovora na sva ova pitanja i predstave moguća rešenja

Testiranje cirkulacije vazduha

Čist vazduh je neophodan u ograničenom prostoru kabine aviona. Vodeći OEM proizvođači, poput Airbusa i Boeinga, na primer, koriste sisteme koji kontinuirano nadgledaju protok vazduha, pritisak, temperaturu i kvalitet, filtrirajući više od 99% čestica, uključujući bakterije i viruse i potpuno obnavljajući vazduh svaka tri minuta. Navedene kompanije, koje za svoje inovacije koriste platformu 3DEXPERIENCE takođe sarađuju sa akademskim ustanovama, zdravstvenim stručnjacima i naučnim institutima, kako bi istražili ponašanje aviona COVID-19 u avionima, koristeći računarske modele za simulaciju okruženja u kabini.
Napredna tehnologija simulacije omogućava OEM proizvođačima da modeliraju protok vazduha i potencijalno širenje virusa u kontekstu dizajna kabine. Ovo im omogućava da vide kako različiti materijali, sedišta i oprema poput ekrana ili maski za lice, mogu da utiču na širenje virusa i da procene najefikasniji smer filtracije vazduha – testirajući protok u svim smerovima.


Čiste površine

Beskontaktno čišćenje i napredne mogućnosti sanitizacije su dve ključne oblasti gde modeliranje ponašanja dizajna, materijala i mikroba omogućava kontinuirane inovacije prilikom održavanja higijene u kabini. Razvoj i testiranje antimikrobskih materijala i presvlaka, na primer, mogu da omoguće inovativne načine sprečavanja širenja infekcije putem sedišta i drugih zajedničkih površina u avionu. Dizajn kabinskog nameštaja takođe može da se optimizuje tako da se lako čisti i dezinfikuje.
Nove tehnologije koje Boeing trenutno testira uključuju dezinfekcione sisteme ultraljubičastim svetlom i antimikrobne presvlake, koji bi mogli da eliminišu virusne čestice sa površina koje se često dodiruju. U međuvremenu, putnici i posada moraju da se naviknu da uopšte ne dodiruju neke površine. Slavine sa senzorom već su prisutne u toaletima kabine, a očekuje se da će se u budućnosti pojaviti novi izumi, uključujući pregrade za odlaganje ručnog prtljaga, koje reaguju na pokret, kao i korisnički interfejs na ekranima, koji se kontroliše pokretom oka.