Kompanija CADCAM Data učestvovala na konferenciji SEE Automotive Connect&Supply

Kompanija CADCAM Data učestvovala na konferenciji SEE Automotive Connect&Supply
Ovogodišnja SEE Automotive konferencija, koju drugu godinu za redom orzganizuje Automobilski klaster Srbije, održana je 11. i 12 aprila u novosadskom kongresnom centru Master.

see_automotive_konferencija_connectsupply_2017
Kako je i ranije najavljivano, cilj SEE Automotive konferencije je da omogući povezivanje OEM proizvođača, TIER1&2 kompanija i relevantnih međunarodnih institucija, kako bi se dodatno podstakao razvoj automobilske industrije u regionu. Jugoistočna Evropa postaje sve značajniji region po pitanju automobilske industije i konstantno se povećava baza potencijalnih dobavljača koji bi mogli da snabdevaju velike kompanije svojim proizvodima.
Glavne teme konferencije su bile:
• Pregled automobilske industrije - trendovi i budući planovi OEM i TIER1&2 kompanija
• Poslovanje u regionu jugoistočne Evrope
• Nabavka - izazovi i potencijali za dobavljače iz jugoistočne Evrope
• Istraživanje i razvoj, i inovacioni potencijali u regionu (ICT)
• B2B sastanci
see_automotive_1
Poziv da učestvuju kao govornici su prihvatili predstavnici OEM i Tier 1 kompanija: BMW, VW, Suzuki, Cimos, Mitsubishi Electric, Grammer, Aunde i mnogi drugi.
Budućnost automobilske industrije na ovim prostorima, potpuno je izvesna, kako zbog povoljnih geografskih uslova, tako i zbog stručnosti radne snage u ovog regiona, istakao je predstavnik Razvojne agencije Srbije, Vladimir Tomić.
 Svoje usluge i mogućnosti za saradnju su predstavili Gebrüder Weiss i Evropska banka za razvoj.
 
Bilo je prisutno više od 200 učesnika iz više od 120 kompanija i 16 zemalja (Srbija, Slovenija, Italija, Mađarska, Rumunija, Bosna i Hercegvina, Bugarska, Hrvatska, Makedonija, Turska, Poljska, Slovačka itd.), a održano je oko 500 B2B sastanaka koji su omogućili uspostavljanje novih kontakata i buduće saradnje.
Kompanija CADCAM Data se istakla na konferenciji svojim učešćem i prezentovanjem veoma važne teme koja se tiče svih delatnosti i industrija - Kako da povećate konkurentnost, osvojite nove poslove,  pravovremeno odgovorite na upite kupaca i isporučite proizvod na vreme, pomoću jedinstvene poslovne platforme 3DEXPERIENCE? Generalni direktor kompanije CADCAM Data, Čedomir Duboka je odgovorio na ključna pitanja današnjice, sa kojima se bore čak i mnoge uspešne kompanije. Za dobavljače u auto industriji, veoma je važno da prate trendove i inovacije, kako bi bili konkurentni i povećali šansu za ostvarivanjem patnerstva sa najistaknutijim imenima iz automobilske industrije. Kompanija CADCAM Data je kroz svoju prezentaciju prisutnima približila  sve neophodne korake koje treba preduzeti, moguće načine za realizaciju tih koraka i načine za pospešivanje poslovanja, a sve u cilju akvizicije novih poslovnih prilika.
cedomir_duboka_automotive_see_conference
Predstavnici kompanije CADCAM Data pokrenuli su, osim ulaganja u proizvodni sektor i pitanje unapređenja razvojnog sektora u ovom regionu. Zaključeno je da je tržište ovih prostora tehnološki spremno, posedujemo znanje, kvalitetan kadar i dobra smo podloga da investicije u narednih nekoliko godina obuhvate i inicijalno stvaranje i projektovanje proizvoda, ne samo proizvodni sektor.
see_automotive_2
CADCAM Data je članica CADCAM Grupe, vodećeg ponuđača PLM rešenja i usluga u Jugoistočnoj Evropi. Naš tim visokoobrazovanih inženjera i eksperata pruža usluge PLM savetovanja, projektovanja i implementacije poslovnih rešenja, usluge na području projektovanja proizvoda, poslovnih integracija u preduzećima i obrazovanja u CAD projektovanju, CAM tehnologiji, CAE inženjeringu i mehatronici. CADCAM Data je ovlašćeno zastupništvo Dassault Systemes za rešenja CATIA, ENOVIA, DELMIA, SIMULIA, 3DVIA i revolucionarne, inovativne poslovne platforme 3DEXPERIENCE.