Održan 9. IRT Forum

Održan 9. IRT Forum

Deveti IRT Forum, koji se tradicionalno održava u 6.mesecu u Portorožu u Sloveniji, svake godine okupi kompanije i predavače iz raznih industrijskih grana kako bi učesnici na jednom mestu imali priliku da se upoznaju sa novostima iz industrije, tehnologija i inovacijama uopšte.

Tokom IRT konferencije učesnici su na našem izložbenom prostoru imali mogućnost da probaju VR tehnologiju na CAD programskom rešenju. VR tehnologija u proces projektovanja unosi novu dimenziju, a zajedno sa implementacijom odgovarajućeg programskog rešenja kompanije mogu značajno ubrzati proizvodni proces i minimizovati izradu prototipova. Inovativna sveobuhvatna poslovna platforma 3DEXPERIENCE omogućava pružanje potpunog programskog rešenja za industrijsku granu u kojoj korisnik posluje. Platforma omogućava integraciju svih procesa i podataka tokom celog životnog ciklusa proizvoda, a dostupna je u dve verzije: na opremi kod korisnika (eng. On premise) i na udaljenoj serverskoj infrastrukturi (eng. On Cloud).

VR uređaj moguće je integrisati sa programskim rešenjima poput CATIA, DELMIA ili poslovnom platformom 3DEXPERIENCE i tako pregledati velike količine 3D podataka direktno u izvornoj CAD aplikaciji bez ograničenja rezolucije, veličine ili oblika. Napredne tehnologije omogućavaju da svoj 3D model pregledate u virtuelnom 3D okruženju bez promene formata podataka ili rizika od gubitka istih. VR tehnologija CAD inženjerima omogućava da značajno unaprede svoje procese i sve projektovano iskuse u virtuelnom okruženju. 


IRT forum 2017 VR


Na 9. IRT Forumu predstavili smo i članak "Napredne računarske optimizacije za lakši razvoj novih strukturalnih elemenata". Upotreba raznih alata za simulacije već duže vreme je ustaljena praksa pogotovo kod mehaničkih kalkulacija opterećenja. Napredak predstavljaju neparametarske tehnologije i parametarska optimizacija. Na predavanju smo pokazali kako se ova tehnologija koristi u razvoju nosećih elemenata te kako se koristi i smišlja lanac veza topologija i parametarske optimizacije. 

Kontaktirajte nas za više informacija