Održana konferencija o 4. industrijskoj revoluciji

Održana konferencija o 4. industrijskoj revoluciji

Konferencija o 4. industrijskoj revoluciji, održana 29.5.2017. u Zagrebu u zgradi Hrvatskog državnog arhiva, okupila je stručnjake iz akademske zajednice i poslovnog sektora. Kroz predavanja i okrugle stolove oko 200 posetilaca konferencije imalo je priliku da nauči više o procesima koje obuhvata 4. industrijska revolucija, mogućnostima primene, dosegu implementacije i kako ići u korak sa razvijenim zemljama.


Mauro Faccin, u ime CADCAM Grupe i kompanije Dassault Systemes, kroz svoje predavanje odgovarao je na pitanje koliko je virtualno realno. Uz odgovarajuće programsko rešenje korisnici mogu posmatrati i učestvovati u 3D virtualnim prostorima. Pomoću opcije Digital continuity unutar Industrije 4.0 i interaktivnim 3D virtualnim prostorima moguće je napravili stvarni proizvod koristeći različite podatke, alate i tehnologije. Na primeru projekta Poppy, učesnici su imali priliku da se upoznaju sa sveobuhvatnom poslovnom platformom 3DEXPERIENCE. U VR zoni prisutni su mogli da pogledaju mogućnosti primene VR tehnologije na CAD programskim rešenjima i tako pregledaju velike količine 3D podataka direktno u izvornoj CAD aplikaciji bez potrebe za promenom formata podataka. 

U Hrvatskoj postoje kompanije koje su zakoračile prema 4. industrijskoj revoluciji, ali i dalje ima prostora za napredak. Ukoliko i Vi želite da promenite svoj poslovni model i iskoristite sve prednosti koje je 4. industrijska revolucija donela u svet projektovanja kontaktirajte naš tehnički tim i unapredite svoje poslovne procese.