Otvaranje 3DEXPERIENCE laboratorije na Mašinskom fakultetu u Nišu

Otvaranje 3DEXPERIENCE laboratorije na Mašinskom fakultetu u Nišu

Zajedničkom inicijativom naše kompanije, CADCAM Data, i Mašinskog fakulteta u Nišu pokrenut je projekat pod nazivom „3DEXPERIENCE laboratorija za projektovanje“,  na Mašinskom fakultetu u Nišu. 3DEXPERIENCE je sveobuhvatna poslovna platforma koja povezuje inženjere, projektante, dizajnere, menadžere, marketing, prodaju i druge sektore i lokacije u integrisano okruženje i predstavlja jedno od najmodernijih softverskih rešenja koja se koriste u proizvodnim procesima.


Poppy_Dassault_Systemes


Ideja, koja stoji iza projekta naše kompanije, je da se studentima Mašinskog fakulteta pruži mogućnost da steknu teorijska i praktična znanja na polju projektovanja, simulacije i brojnih drugih opcija, koje im stoje na raspolaganju u okviru pomenutog softverskog rešenja, a koja kasnije mogu primeniti u svom profesionalnom radu i usavršavanju. Rad na pripremi i opremanju laboratorije je uspešno završen i zakazano je njeno svečano otvaranje 23.10.2018. sa početkom u 10:00 časova. Otvaranju prve 3DEXPERIENCE laboratorije u Srbiji prisustvovaće studenti, profesori Mašinskog fakulteta u Nišu, profesori Univerziteta u Nišu, predstavnici kompanije Dassault Systemes, predstavnici regionalnih medijskih kuća i gosti. Na događaju ćemo imati goste predavače iz kompanije Dassault Systems, koji će nam demonstrirati mogućnosti primene 3DEXPERIENCE platforme na primeru humanoidnog robota Poppy, goste iz Utva avio-industrije iz Pančeva, koji će nam ispričati kako je njihov niskokrilac Sova dočekao svoj prvi let pomoću softverskog rešenja CATIA V5 , a profesori Mašinskog fakulteta u Nišu će nam prikazati primenu softverskog rešenja CATIA v5 u biomedicniskom inženjeringu i modeliranje geometrije i simulaciju mehaničkog ponašanja putničkih pneumatika upotrebom softverskih rešenja CATIA V5 i SIMULIA Abaqus.


Pozivamo sve zainteresovane studente, profesore kao i njihove kolege inženjere, koji su i sami nekada ovde studirali, da svojim prisustvom dodatno ulepšaju ovaj događaj! 

Mašinski fakultet Niš, svečana sala, VI sprat - 23.10.2018. u 10:00 h


Detaljan raspored i prijava na događaj