Utisci sa 3DEXPERIENCE Foruma u muzeju Alfa Romeo

Utisci sa 3DEXPERIENCE Foruma u muzeju Alfa Romeo

3DEXPERIECE Forum u Milanu, koje ke održan 14.11.2017. u muzeju Alfa Romeo, sa četiri paralelna predavanja i osam tematskih tačaka na podijumu, posetilo je preko 300 posetilca. Tokom celokupnog predavanja glavna tema je bila Industrija 4.0 i digitalna transformacija svih segmenata poslovanja. Jedno od važnih pitanja foruma je bilo „Razumemo li šta zaista znači poslovna platforma i šta sve omogućava?“. Digitalizacija i transformacija poslovanja utiče na industriju u kojoj poslujemo. Neophodno je implementirati nova rešenja i unaprediti vlastito poslovanje, poput Rimac Automobila.

 


Monica Menghini o mitovima platforme na 3DEXPERIENCE Forumu u Milanu 2017


Paralelna predavanja o proizvodnji, građevinarstvu, prirodnim naukama i iskustvima korisnika, jednako  su privukla pažnju kao i tematsko izlaganje kompanije Westrock na podijumu. U 7 tačaka su predstavili svoje iskustvo uvođenja Industrije 4.0 u konstruisanje proizvoda, primarno i sekundarno pakovanje, 3D štampanje, sistemsko inženjerstvo, proizvodnju i isporuku ovih usluga i održavanje.

Zvučna imena automobilske industrije Ferrari i Alfa Romeo, jedna od 5 vodećih svetskih zlatara Pomellato, kao i međunarodna avio kompanija Piaggio, podelili su svoje iskustvo digitalne transformacije, unapređenja konstruisanja i inženjeringa, kao i iskustvo u korišćenju 3DEXPERIENCE platforme.

 


Alfa Romeo na 3DEXPERIENCE forumu 2017 Milano


Ferrari na 3DEXPERIENCE forumu Milan 2017


Pomellato zlatarnica na 3DEXPERIENCE forumu Milan 2017