WD 40 na 3DEXPERIENCE platformi

WD 40 na 3DEXPERIENCE platformi

Svetski proizvođač maziva za održavanje, čišćenje i domaćinstva, kompanija WD 40, odabrala je 3DEXPERIENCE platformu kako bi jednostavnije osmislila i promovisala najefikasniju strategiju prodaje svojih proizvoda za svakoi maloprodajni lanac ponaosob.

Uz brojne brendove koji se bore za mesto na policama, može biti zahtevno sarađivati sa maloprodajnim partnerima. Glavni izazov je  kako najlakše osmisliti, promovisati i implementirati brend strategiju koja je prilagođena svakom maloprodajnom objektu, a sve to sa ciljem proširenja prisutnosti WD 40 proizvoda širom Evrope.

Industrijsko rešenje Perfect Shelf na 3DEXPERIENCE platformi u oblaku (eng. On Cloud) izabrano je jer omogućava upravljanje kategorijama proizvoda na policima i vizuelnim planovima trgovine tzv. planogramima, koji se jednostavno prilagođavaju za svaki maloprodajni objekat zasebno. Cilj je poboljšati vidljivost WD 40 proizvoda i usmeriti pažnju kupca na njih.


Preuzmite case study o iskustvu WD 40 u korišćenju 3DEXPERIENCE platforme


Perfect Shelf  industrijsko rešenje kompanije Dassault Systemes omogućava WD 40 Brend menadžerima kreiranje realističnog okruženja maloprodajnog objekta u 3D modelu, zajedno sa prolazima, policama i linijama proizvoda. Iskustvo kompanije WD 40 je da sada distributerima mogu jasnije predočiti svoju ideju nastupa na tržištu, ali i brzo menjati planograme tokom pregovora sa distributerima. Jedna od važnih prednosti je što se planogrami napravljeni na 3DEXPERIENCE platformi mogu lako konvertovati u planograme koji su kompatibilni sa distributerovim programskim rešenjem za planograme. Takođe važi i obrnuto, planogrami iz nekih drugih programskih rešenja lako se mogu prebaciti u planograme na 3DEXPERIENCE platformi. 

Maloprodajni objekti nisu više samo mesta na kojima se kupuju proizvodi. Maloprodajni objekti postaju mesta na kojima kupac stiče iskustva vezana za vaš proizvod. Pomak iz perceptivne kupovine prema stvarnoj kupovini zahteva od proizvođača robnih marki da se stave u ulogu potrošača i oblikuju okruženje njegovim potrebama. Industrijsko rešenje Perfect Shelf omogućava proizvođačima i distributerima robne marke da poboljšaju iskustva kupaca, efikasnije planiraju, organizuju i iskoriste prostor, sarađuju sa partnerima i tako unaprede prodaju i saradnju uz istovremeno smanjenje ukupnih troškova.


Planogram - WD 40